diumenge, 3 de juny del 2012

Això ja s'acaba...

Bona nit noies i noies,


Després de tota una tarda plovent, aquí estic donant una altre entrada a aquest bloc que tants moments podem recordar, però no tots.
Sincerament el curs no es pot resumir en tan sols una paraula però si amb tot una llista de paraules que vam fer el divendres passat a l'última classe, com:

  • Vocació
  • Nervis
  • Una nova oportunitat
  • Inolvidable
  • Alegria
  • Positiu
  • I moltes més paraules que donaven a entendre que el curs ha sigut perfecte encara que haguem passat estrès i entre altres.

Ara només queden els exàmens i que del cual demà comencem i el divendres dia 8 finalitzarem juntament amb el primer curs de grau superior d'educació infantil.


Finalment, us vull concloure donant gràcies pel curs y gràcies per visitar el meu bloc.
Aquís us deixo les últimes fotografies que es van realitzar per finalitzar el curs.


Les fotografies conclouen amb unes activitats, un esmorçar i una cursa per tots aquells nens i nenes que viuen en pitjors condicions que nosaltres!







Ànims per la setmana d'exàmens que si hem pogut dos cops, podrem una tercera :)
Un petó!

dimecres, 23 de maig del 2012

Iniciem la psicomotricitat

Bona tarda,


Avui hem iniciat a la classe de DSM la sessió de psicomotricitat que durant 6 dies haurem de portar a terme nosaltres, els alumnes, una sessió de psicomotricitat que duri aproximadament uns 45 minuts que es podria realitzar amb infants.


Què és la psicomotricitat?

És un dels aspectes necessaris que s’han d’introduir en la llar d’infants ja que és l’educació que ajuda a desenvolupar físicament i anar tan allà com l’infant pugui, a més, deixant que demostri els seus interessos i les seves capacitats motrius sense reprimir-ne els moviments i orientant-los vers un desenvolupament integral de la seva pròpia persona.

L’infant es relaciona amb l’entorn que l’envolta partint del seu propi cos. Mitjançant aquesta relació va descobrint els seus propis límits, els seus desig i les seves necessitats i les seves limitacions. Tot plegat el portarà a fer-se una idea de les seves possibilitats.


Parlem de psicomotricitat a la llar d’infants per diversos motius:
  • Partint  del moviment s’afavoreix el creixement i el desenvolupament físic i psíquic necessaris, i es poden modificar petits endarreriments i corregir les diferents dificultats.
  • A nivell biològic, el moviment té una funció adaptativa i una funció d’exploració;  a nivell psicològic té una funció comunicativa amb els altres éssers, és a dir, una relació social.
  • És una educació no sexista on cada infant demostra de la mateixa manera les seves possibilitats, trencant el motlle cultural dels exercicis que cal fer d’acord amb si s’és nen o nena





La psicomotricitat afavoreix a la salut física i psíquica del nen, per tractar-se d'una tècnica que li ajudarà a dominar d'un forma sana el seu moviment corporal, millorant la seva relació i comunicació amb el món que els envolta. Està dirigit a tots els nens i nenes, normalment fins als 7 anys de edat.
La Psicomotricitat permet al nen a explorar i investigar, superar i transformar situacions de conflicte, enfrontar-se a les limitacions, relacionar-se amb la resta, conèixer i oposar-se a les seves pors, projectar les seves fantasies, viure els seus somnis, desenvolupar la iniciativa pròpia, assumir rols i gaudir del joc en grup, i a expressar-se amb llibertat. 

El nen pot també adquirir: 
  • Consciència del propi cos parat o en moviment. 
  • Domini de l'equilibri. 
  • Control de les diverses coordinacions motores. 
  • Control de la respiració. 
  • Orientació de l'espai corporal. 
  • Adaptació al món exterior. 
  • Millora de la creativitat i l'expressió d'una forma general. 
  • Desenvolupament del ritme 
  • Millora de la memòria. 
  • Domini dels plànols: horitzontal i vertical. 
  • Nocions d'intensitat, grandària i situació. 
  • Discriminació de colors, formes i grandàries. 
  • Nocions de situació i orientació. 
  • Organització de l'espai i del temps.







dimecres, 16 de maig del 2012

Les titelles

Bona nit a tots!


No fa gaire dies us vaig comentar que estàvem creant unes titelles.
Per què estem fent titelles? Principalment s'estan realitzant per portar a terme una petita interacció amb el companys de classe a més d'aportar una cançó que es refereixi a la titella que estem fent.
A més a més, ens aportarà experiència pel nostre futur, tenir més coneixements, desenvolupar la nostra imaginació i per últim passar una estona ben entretinguda i divertida.


La meva titella es un cuiner on cantarà la següent cançó:



Sóc un cuiner  que remena les cassoles
faig bon menjar i tothom se'n llepa els dits
Les cassoles en el foc, van bullint a poc a poc
i fregeixo les verdures, les patates i l'arròs.


L'elecció d'aquesta cançó va ser gràcies a la meva mare que la va escoltar un dia per la ràdio i ja que la vam veure divertida i diferent doncs vaig decidir fer-la.







I parlant de titelles, us vull penjar un enllaç que he trobat justament avui sobre de com fer titelles molt simples i fàcils de fer però que poden ser un gran recurs pel dia de demà:


http://cantitella.wordpress.com/2008/02/10/construccion-de-titeres-simples-paso-a-paso/




Espero tenir molt aviat el muntatge de les fotografies i que us hagi agradat el petit recurs que he trobat.


Petons i ànims :)

dimarts, 15 de maig del 2012

Pensant en els altres

Bona tarda!


Ja torno a ser aquí ja que com potser haureu vist, he actualitzat aquest migdia amb una entrada de la Festa Major petita de Masquefa, però ara us vull aportar un documental que a la classe de DSA ens ha posat la "Diana".
El següent documental ens parla d'un mestre del Japó que treballa de manera conjunta l'aprenentatge i la diversió a l'aula amb els seus alumnes a través d'unes cartes i així també expressar els seus propis sentiments i expressar-los davant dels seus companys.
Personalment penso que es un bon documental del qual ens pot aportar una bona lliçó a la vida i més volent ser futurs educadors.



Espero que us agradi i el tingueu en compte pel vostre futur!
Que acabi d'anar el dia bé :)

Festa Major Petita de Masquefa




Bon dia a tothom,


Avui comença la Festa Major petita del meu poble, Masquefa del qual s'anomena "Sant Isidre".
Us adjunto la programació de tota la durada de la festa per si voleu venir i passar una bona estona entre amics o família.







Espero que vingueu i pugueu gaudir de la festa!
Un petó i en tot cas arreveure :)

dimarts, 8 de maig del 2012

Un mes...

Bona nit Pirates,

Avui he realitzar ja tres entrades en el bloc ja que l'havia deixat una mica apartat. 
Amb aquesta entrada us volia fer recordar que avui, exactament avui mateix, queda un mes per finalitzar classes i exàmens i disfrutar d'un bon estiu per retornar al setembre amb moltes energies; encara que pel moment només us diré que ànims ja que estem en la repta final i que podem.

Per cert, aviat quan ho tinguem tot enllestit obtindreu fotografies d'unes titelles que estem creant cada un de nosaltres per cantar una cançó, i unes nova joguines per a infants amb discapacitat visual.

Fins molt aviat nois i noies. Ànims i un petó :)


Diada del Sant Jordi

Aquí seguim actualitzant el bloc i aquesta vegada amb una festa tradicional i de cultura catalana anomenada "Sant Jordi".
Aquesta festa es celebra el dia 23 d'abril des de que es va prendre com una costum l'any 1456 a partir de la llegenda: 


Sant Jordi, cavaller i màrtir, és l'heroi d'una gran gesta cavalleresca, que la veu popular universal situa a les terres allunyades i llegendàries de la Capadòcia, però que la tradició catalana creu esdevinguda als voltants de la vila de Montblanc.

Diuen que assolava els voltants de Montblanc un monstre ferotge i terrible, que posseïa les facultats de caminar, volar i nedar, i tenia l'alè pudent, fins el punt que des de molt lluny, amb les seves alenades envierinava l'aire, i produïa la mort de tots els qui el respiraven. Era l'estrall dels remats i de les gents i per tota aquella contrada regnava el terror més profund.

Les gents van pensar donar-li cada dia una persona que li serviria de presa, i així no faria estrall a tort i a dret. Van assejar el sistema i va donar bon resultat; el cas difícil fou trobar qui es sentís prou avorrit per deixar-se menjar voluntàriament pel monstre ferotge. Tot el veinat va concloure fer cada dia un sorteig entre tots els veïns de la vila, i aquell que destinés la sort seria lliurat a la fera. I així es va fer durant molt de temps, i el monstre se'n deiuria sentor satisfet, car va deixar de fer els estralls i malvestats que havia fer abans.


Heus ací que un dia la sort va voler que fos la filla del rei la destinada a ser presa del monstre. La princesa era jove, gentil i gallarda com cap altra, i feia molt dol haver-la de donar a la bèstia. Ciutadans hi hagué que es van oferir a substituir-la, però el rei fou sever i inexorable, i amb el cor ple de dol va dir que tant era la seva filla com la de qualsevol dels seus súbdits. Així, el rei va avenir-se a que la princesa fos sacrificada.


La donzella va sortir de la ciutat tota sola i espantada, i va començar a caminar cap al cau del monstre. Mentre, tot el veinat, desconsolat i alicaigut, mirava des de la muralla com la princesa anava al sacrifici.


Quan portava una estona caminant se li va presentar un jove cavaller, cavalcat en un cavall blanc, i amb una armadura tota daurada i lluent. La donzella, esborronada, li digué que fugís de pressa, puix que per allí rondava una fera que així que el veiés en faria xixina. El cavaller li digué que no temés, que no li havia de passar res, ni a ell ni a ella, per tal com ell havia vingut expressament per combatre el monstre, per matar-lo i alliberar del sacrifici a la princesa, com també a la ciutat de Montblanc del flagell que li representava el veïnatge d'aquell monstre.


Entre aquestes, la fera va presentar-se, amb gran horror de la donzella i amb gran goig del cavaller, que la va escometre i d'una llançada la va malferir. El cavaller, que era Sant Jordi, lligà la bèstia pel coll i la donà a la donzella perquè ella mateixa la portés a la ciutat. El monstre va seguir tot manso i estemordit a la princesa. Tot el poble de Montblanc, que havia presenciat la baralla des de les muralles ja esperava amb el braços oberts la donzella i el cavaller, i enmig de la plaça va esbravar el seu odi contra la fera, de la qual aviat no restà bocí.


El rei volia casar la seva filla amb el forcívol cavaller, però Sant Jordi va replicar que no la mereixia; va dir que havia tingut una revelació divina sobre la necessitat urgent d'anar a combatre el drac ferotge i alliberar la donzella, i amb ella la ciutat de Montblanc. I així ho havia fet amb la protecció divina i per manament diví. Per tant, ell no havia fet res per ell mateix i no mereixia cap premi.

Aleshores, Sant Jordi desaparegué misteriosament, talment com havia aparegut.

Text extret del Costumari Català de Joan Amades. 
Il·lustracions cedides pels alumnes de Cicle Mitjà del 
CEIP Pont de la Cadena de Molins de Rei


Durant la diada normalment es regala una rosa vermella a les dones i un llibre als homes. A més a més, com a cultura catalana que és, se sol posar en els balcons la bandera catalana

Per concloure, comentar que aquest dia vaig poder gaudir d'una excursió a la "Plaça Cal Font", a Igualada, amb nens i nens de primer de primària on vam realitzar una visita a totes les parades de llibres i roses finalitzant amb una fotografia de grup. 
Va ser un dia diferent i que va estar prou bé. 





La Granja-escola

Hola noies i noies!


Us pensàveu que m'havia oblidat de vosaltres? Doncs no!
No he disposat de gaire temps per actualitzar i informar-vos de tot el que s'ha anat realitzar des de l'últim dia però avui serà un dia de molta informació, així que comencem:


Durant l'última actualització del 18 d'abril em vaig despedir dient-vos que marxava de colònies a una granja.
La granja-escola és deia Cal Diable i situava a Pontons, prop de Vilafranca del Penedès.
Una vegada vam arribar allà ens vam trobar amb tres monitors: el Carles, el Pau i el Bernat, encara que en Bernat va ser substituït per un altre noi. Tots tres van ser molt agradables i simpàtics encara que del que puc parlar-ne millor es del Carles ja que va ser el meu monitor de grup durant quasi tota l'estada a la granja-escola. En Carles ens va aportar tota la informació sobre el que es una granja (Que s'hi realitza allà amb els infants) i a més a més tota una llista d'experiències i recursos que ens pot servir d'exemple en un futur.


Allà a la granja vam estar amb contacte amb diferents animals (porcs, ovelles, cabres, conills...) tant tocant-los com donant-los de menjar, vam fer neteja una zona on viuen les ovelles, vam fer jocs tradicionals tant de dia com de nit i una excursió a través del bosc amb i sense pluja.


Sincerament l'estada a la granja va ser genial, espectacular i una pena el tenir que marxar. En la meva opinió m'hagués quedat una nit més.



Per cert, en Carles ens va facilitar unes receptes i dues de les cançons que s'hi van realitzar durant la nit:




dimecres, 18 d’abril del 2012

Creació d'un racó i un musical

Molt bon dia :)


Avui, després d'un mes aproximadament, hem presentat jo i els diferents grups dos treballs.
Per una banda a l'assignatura de Metodologia del Joc, hem presentat jo i el meu grup "El Racó del Mercat". Fins l'últim hem estat treballant i retocant tant el treball escrit o material per falta o poca organització però finalment hem aconseguir el nostra objectiu, és a dir, crear un bon racó en la qual es pogués fer servir en la vida real en una llar d'infants.


(No disposo de cap fotografia dels racons)


Els altres racons han estat genials, meravellosos!
- La perruqueria
- Els disfresses
- El circ


Per altra banda hem realitzat a l'assignatura d'expressió el musical de: "El Libro de la Selva". Ha sigut una gran experiència ja que tot el grup hem treballat i col·laborat en la realització dels passos. Tots hem creat la nostra pròpia vestimenta i maquillatge del qual ens sentim orgullosos de la bona feina que em portat a terme.
A l'hora de la presentació ens ha quedat bastant bé, fins i tot ens hem sorprès amb un dels passos perquè era agafar un dels companys i empenyer cap amunt per a que realitzes un salt i ha sortit bastant alt.


Els demés grups també han treballat força i han creat un gran musical. Els musicals eren:
- Mary Poppins
- Grease
- The Cats






Per finalitzar, us comentaré que demà tot els de primer cicle d'educació Infatil (1r A i 1r B) marxarem de colònies a la "Granja Escola" a passar un nit.


Ben aviat obtindreu respostes de com han anat. Pel moment, que acabeu de tenir un bon dia.
Un petó nois i noies!

dimecres, 11 d’abril del 2012

Documental d'una autista

Hola i molt bon dia a tothom!


L'últim dia vam parlar de l'autisme ja que si recordeu va ser el dia mundial de l'autisme. 
Avui he decidit aportar-vos un vídeo titulat "María i jo", un documental que ens va ensenyar una professora nostra, la Mònica, i que es molt interessant i a més a més puc concloure'l com a sentimental.


Enllaç: http://blogs.tv3.cat/senseficcio.php?itemid=44292

Espero que us agradi i pugueu comprendre millorar el següent trastorn.


Un petó i ànims per la setmana! :)

dimarts, 3 d’abril del 2012

Dia mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme

Ahir va ser el dia mundial de la conscienciació sobre l'autisme, una data que la Confederació autista d'Espanya aprofita per presentar una campanya de detecció infantil dels trastorns de l'espectre autista (TEA)




L'autisme és un dels trastorns més significatius del desenvolupament infantil des del punt de vista afectiu i social. És molt complicat donar una definició però podríem dir que es un trastorn generalitzat del desenvolupament (TGD), és a dir, afecta a les diferents àrees de manera general.
El TGD es pot diferenciar en tres tipus d’autisme o síndromes relacionats amb l’autisme:
    1)    Síndrome de Kaner: és el més comú i afecta entre un 75-80% amb el retard mental.
Perquè al 1943, Leo Kaner va ser el primer que va començar a parlar sobre l’autisme, per tant es considera un “autisme clàssic” amb les següents característiques:
§  Trastorn de relació
§  Trastorn de comunicació
§  Trastorn de llenguatge
§  Falta de flexibilitat mental i comportamental

*Amb els nens s’utilitza els “Pictogramas” que són uns cartells amb diferents dibuixos per expressar-se i aprendre.
És important tenir marcada una rutina.

   2)  Trastorn d’asperger: aquest trastorn es fa és evident a l’adolescència que en la infància i té les següents característiques:
  • Intel·ligència normal, i inclús alguns la tenen alta
  • Llenguatge aparentment o massa correcte/culte i a vegades excessivament artificiós o estrany amb poca intenció comunicativa
  • Més comú en nens que amb les nenes i és diagnostica més tard que el Síndrome de Karner
  • Pateixen més perquè volen tenir amics però no saben com fer-ho
  • Petites fixacions, com pot ser: aprendre tot un llibre de telefonia com el de les pàgines grogues.

   3)  Trastorn de Rett: autisme arribat a l’extrem. Sembla que únicament afecte a les noies i una de les causes que pot ser que hi ha una mutació genètica del cromosoma x.
Neixen aparentment sanes amb un desenvolupament correcte evolutiu però a la que arriba a una certa edat, dels 7-12 mesos, depèn de la nena, poc a poc es va degenerant, tenint una regressió (tornar enrere). Característiques:
§  Greu retard mental
§  Retard en la capacitat per caminar
§  Microcefàlia (el cap creix menys amb proporció amb el cos)
§  Problemes respiratoris
§  Aïllament
§  Falta de llenguatge i comunicació

Avui dia les causes són encara desconegudes, però sembla ser que hi ha una afectació cerebral.
L’autisme no és igual a retard mental però si es cert que d’un 80-85% tenen un dèficit intel·lectual.

Dimensions que caracteritzen l’espectre autista: unes de les característiques:
  •     Trastorn qualitatiu de la relació: són nens i nenes que semblen aïllats del seu entorn. No tenen interès en relacionar-se ni socialment, ni emocionalment. I manifesten un trastorn en la comunicació no verbal, com per exemple: la mirada, l’expressió, els gestos.
  •     Alteració de la comunicació i del llenguatge: hi ha un retard del desenvolupament del llenguatge oral i a més a més hi ha un dificultat en comunicació no verbal (gestos, mímica).
  •     Hi ha una falta de flexibilitat mental i comportamental. Tendeix a realitzar conductes repetides i estereotipades amb una resistència mínima als canvis.
  •     Hi ha autistes que poden presentar també hiperactivitat, agressivitat, impulsivitat i autolesió (d’alguns tenen insensibilitat al dolor).


Per concloure amb aquesta entrada, us introdueixo un enllaç d'un vídeo d'un noi amb espectre autista. Té disset anys i podrem veure com veu ell el món:






divendres, 30 de març del 2012

Un dia rodejada de nens i nenes

Hola nois i noies,


El dimecres vaig comentar que avui divendres aniríem el meu grup i jo a fer mones amb els nens i nenes de de M1 i M2.
L'experiència ha sigut única ja que amb els de M1 he tingut la oportunitat d'estar amb un nen de cinc mesos (i que es deia Nil) i després amb M2 una nena de dos anys (que es deia Nerea).
Tant un com l'altre no m'han donat conversa ja sigui perquè no pot parlar o perquè tenia vergonya però tant un com l'altre m'han aportat felicitat, alegria, ànims de seguir endavant amb el curs i de treballar-hi en un futur.


Després de realitzar aquestes mones, les hem realitzat amb el grup de classe del qual havíem preparat durant la setmana.






També vull comentar que avui a la tarda juntament amb una companya de classe hem fet de "Contancontes" en la Biblioteca Municipal del nostra poble, Masquefa. Hem portat a terme el contes que vam fer a l'hora del conte a l'aula del col·legi. Ha sigut, també, una gran experiència del qual recomano que faci tothom.
Espero fer-ho més endavant i millor.






Aquí acaba la meva entrada i dient-vos que passeu una bona setmana santa i la gaudiu per recuperar forces per la tornada.
Un petó! 



dimecres, 28 de març del 2012

Un dia diferent

Molt bon dia nois i noies!


Avui puc dir que ha sigut un dia diferent perquè ens han aportat noves informacions i noves experiències.


Com a nova informació, ens ha vingut una noia a fer una xerrada de les "Altes Capacitats Intel·lectuals". Per a que pugueu fer-os una idea del que es, com es reconeix, com es tracta, entre altres qüestions, us he facilitat una informació a través de internet per la web gencat.
Es un powerpoint que podeu veure aquí:

Per qualsevol dubta, pregunteu e intentaré aportar la informació que us qüestioneu!


I per últim, com a noves experiències, jo i el meu grup hem baixat a M1 (nens i nenes nascuts des de el Gener fins el Juny) per fer experimentació amb la xocolata.
L'educadora ens ha explicat els diferents passos per portar a terme l'experimentació i on nosaltres hem pogut ser lliures per ajudar i col·laborar tant amb l'experimentació com a l'hora de netejar la classe com la higiene dels infants i posar-lis las jaquetes per a que anessin al pati.
Ha sigut una molt bona experiència i sincerament ens ho hem passat GENIAL.

Per cert, divendres farem les mones amb els infants de M1 i M2 del qual ja us explicaré que tal ha anat tot.


Finalment dir-vos que ànims que ja estem a mitja setmana i que vigileu amb demà que hi ha vaga i ja es comencen a veure problemes en les carreteres entre altres llocs.



dimarts, 20 de març del 2012

Què és l'escola Àuria?

Hola i molt bon dia!


Avui he tingut el plaer de visitar l'escola Àuria amb el grup que cursa per la tarda.
L'escola Àuria és un centre concertat amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, en la modalitat d'educació especial (CEE), educació infantil i primària i transició a la vida adulta (TVA)


És un centre especialitzat d'educació especial (CEE), escolaritza els seus alumnes en un entorn d'atenció individualitzada amb una adaptació curricular que genera un programa individual, completant la seva atenció educativa amb una intervenció si és necessari dels especialistes: psicòleg, pedagog, fisioterapeutes i logopedes.


El concert educatiu permet que tots el serveis lectius en l'àmbit de l'activitat escolar ordinària siguin gratuïts per als alumnes i les seves famílies, al finançar amb diners públics a l'escola (APINAS)


A més a més l'escola Àuria ofereix serveis complementaris com el del transport i el del menjador.


Per més informació, la podeu trobar a la web de l'Escola Àuria, APINAS:

En la meva opinió he de comentar que ha sigut una experiència enriquidora perquè per una banda ens han aportat informació de la pròpia història que té aquesta escola com del que es i que fonamenta; i per altra banda em pogut veure, comprovar amb els nostres ulls la realitat que viuen aquests nens i nenes, tots aquells recursos que tenen.

Per últim vull destacar que s'ha formulat la pregunta de si el dia de demà podríem treballar amb aquest tipus d'escola especial amb la titulació que ens estem treien, on la noia que ha atès (la psicòloga) juntament amb un noi (el pedagog) no ens han acabat de afirmar que puguem, però la qüestió és: 
  • Voleu o creieu que podríeu treballar en un centre d'educació especial com l'escola Àuria? Jo, sincerament després de passar aquesta tarda entre tots aquells nens i nenes, m'ha agafat interès en poder ajudar com a voluntària, fer-hi pràctiques, però treballar no ho sé del tot clar, tot seria provar-ho encara que sent com soc, poca força tindria!
Espero respostes nois/es!

Un petonet i que vagi be demà al matí









dilluns, 19 de març del 2012

Felicita al teu pare!

Molt bon dia!


Avui és el dia del pare, aquell dia en que heu de fer sentir al vostre pare com el millor de tots amb una gran abraçada, un petó i en tot cas un detall.
I com no, avui felicito i dono la enhorabona al meu pare per tot el que fa per mi dia a dia des de que vaig néixer. A més a més l'he de felicitar pel seu Sant, que avui és Sant Josep :)


Espero que us recordeu de felicitar-lo, encara que no va malament de tant en tant donar una abraçada al vostra pare (o mare també) i recordar-les que són importants per vosaltres.


Aquí us deixo una foto amb els meus pares:

divendres, 9 de març del 2012

Fi d'exàmens!

Bon dia i bona tarda!


Avui hem finalitzat els exàmens, pel que ja ens em tret un gran pes de sobre i podrem descansar i desconnectar la ment després de tenir-la tants dies ocupada...
Només puc dir que espero que hagin anat molt bé i els aprovem tots. Molt aviat obtindrem les respostes!


Aquí termina la meva entrada però cal dir-vos tres coses, primera felicitar a les dones de tot el món perquè ahir era el nostra dia.
Després comentar que ben aviat començareu a obtenir fotografies del nou treball que ens han enviat MET (Metodologia del Joc) que és fabricar un racó, del qual jo i el meu grup farem el racó del mercat.
I per últim desitjar-vos un bon cap de setmana.


Petons i fins aviat!

dilluns, 5 de març del 2012

Inici d'exàmens

Avui hem iniciat el període d'exàmens amb didàctica, del qual acabarem el divendres.


Aquesta setmana és bastant dura perquè hem de realitzar sis exàmens en cinc dies. Esperem poder aprovar tots els exàmens jo i tota la meva classe i deixar un trimestre més al darrera amb tot aprovat.


Em tindreu que disculpar però aquesta setmana no faré més actualitzacions, en tot cas, ja us explicaré el divendres com han anat en general, clar que fins que sàpiga les notes...


Un petonet i molts ànims. Estudieu molt!


dimecres, 29 de febrer del 2012

Fem experimentació!

Hola nois i noies!


Avui a classe d'expressió amb la Mònica, em portat a terme unes activitats d'expermientació. S'ha realitzat tres activitats en grup, una amb gelatina, una altre amb taronges i finalment amb xocolata.


En general, totes tres activitats han sigut divertides, agradables i satisfactòries perquè ens em pogut posar tant en el paper de l'infant om el de l'educador, del qual ens ha servit per comprovar que l'activitat que més ens ha agradat ha sigut la de les taronges i la que menys la de la xocolata, unes activitats que ens pensàvem totes que serien tot el contrari.


Vull concloure donant la meva opinió, i es que ha sigut genial fer aquesta activitat  d'experimentació per tenir en compte diferents elements en un futur no gaire llunyà com educadora que espero ser.


Experimentació amb gelatina
 Experimentació amb taronges



   Experimentació amb xocolata


Gran experimentació. Un petó.

dimarts, 28 de febrer del 2012

La intuïció és important?

L'altre dia, justament el diumenge van realitzar un programa sobre la intuïció en si hauríem de donar-li importància o no.


Aquí us adjunto l'enllaç del vídeo:

http://www.rtve.es/alacarta/videos/tres14/tres14---intuicion/1333174/



Espero que us hagi mostrat interès aquest reportatge perquè en la meva opinió rec que és interessant i que sincerament hauríem de potenciar la nostra intuïció i fer-la servir més vegades.


Que vagi bé la setmana, un petonet :)

dijous, 23 de febrer del 2012

150 eines gratuïtes per crear materials educatius amb tics

Bona nit!


Ahir a l'assignatura de les TAC, aquella matèria que com vaig explicar a principi d'aquest bloc, es una hora dedicada exclusivament a la setmana per tractar les noves tecnologies i obtenir diferents coneixements, doncs la professora ens va anomenar una pàgina web que introduint al www.google.com  en el buscador "humanodigital" o també introduint el següent enllaç: http://www.humanodigital.com.ar/150-herramientas-gratuitas-para-crear-materiales-educativos-con-tics/#.T0asSfG3Zr9 (que us portarà directament) podreu obtenir diferents programes (exactament 150) del qual tindreu diferents eines per realitzar treballs educatius, entres altres objectius.


Un exemple és realitzar el teu propi calendari amb fotografies i dades importants que vulguis recordar.
Aquí teniu l'exemple:


També hi han de molts altres i de molt interessants. Us motivo a que entreu i busqueu, remeneu i proveu.
Per cert, si en trobeu algun de interessant, que es ben complicat veure'ls tots, digueu i comentem!

Per finalitzar us desitjo una bona nit que demà és l'últim dia de classes per començar un altre cop el cap de setmana!
Un petó nois i noies :)

dimecres, 22 de febrer del 2012

L'hora del conte en una Biblioteca

Ahir justament a les 6 de la tarda m'hi trobava a la biblioteca de Igualada amb l'Anna Romero (companya de classe) per anar a escoltar un conte i poder veure com el realitzen.


El conte va ser explicat per una noia jove que és deia Ingrid.
Va començar amb una petita introducció per tenir tots el sentits en ella i va aconseguir que tan el infants com els adults tinguessin tota l'atenció en ella.
Va aportar dos contes i una historieta tot de manera seqüenciada a partir d'una bata escolar de la seva infància.


En general la noia va explicar el conte genial, i el vaig trobar molt adequat ja que va contribuir coneixements importants com que tots hauríem de ser amics encara que siguem diferents.
En la meva opinió, em va encantar!


Sincerament, recomano des d'aquí que aneu a alguna biblioteca a escoltar un conte perquè a més de realitzar la fitxa per l'assignatura de la Mònica, també guanyareu en agafar ànims pel dia de demà o fins i tot acumular recursos per un futur no gaire llunyà!


Espero que hi aneu, i en tot cas expliqueu que us va semblar :)
Un petonet!

Aquí us deixo un enllaç d'un dels contes que va explicar:
http://www.casadellibro.com/libro-l-ovelleta-que-va-venir-a-sopar-ja-se-llegir/9788448824556/1156072